Bănci și Asigurări

ING Asigurari a incasat prime de 60 mil. euro

01.08.2006, 18:59 17

ING Asigurari de Viata a raportat, pe primele sase luni din 2006, subscrieri din prime in valoare de 213,1 milioane de lei (circa 60 mil. euro), in crestere cu 12,3% fata de intervalul similar al anului 2005.
In acelasi interval, profitul net al asiguratorului a crescut cu 40,5%, ajungand la 17,7 milioane de lei (4,9 mil. euro), se arata intr-un comunicat al companiei.
"ING Asigurari de Viata se mentine lider al pietei asigurarilor de viata, cu o cota de piata confirmata de 37,9%", a declarat directorul general al companiei, Bram Boon.
Activele administrate de societate au avansat cu 36,2% in primul semestru, depasind 1,05 miliarde de lei. In primele sase luni, valoarea totala a indemnizatiilor platite de ING Asigurari de Viata a depasit 60 de milioane de lei. Potrivit reprezentantilor companiei, prioritatile cele mai importante pentru ING in lunile urmatoare vor fi legate de domeniile protectiei financiare si reformei pensiilor.
"ING va continua sa joace un rol activ in pregatirea si implementarea reformei pensiilor, pe baza solidei sale experiente internationale. Planurile de pensii suplimentare lansate in ultimii ani reprezinta deja 16% din portofoliul total de asigurari de viata al companiei, fiind unele dintre cele mai vandute produse", se precizeaza in comunicat.
ING Asigurari considera ca piata autohtona de profil a trecut din categoria emerging markets - piete in dezvoltare in categoria "piete mature". Pana de curand, compania s-a pozitionat mai degraba ca furnizor de produse de economisire decat de asigurari propriu-zise, acumuland active cu mult chiar peste totalul fondurilor mutuale.
Infiintata in 1997, ING Asigurari de Viata este membra a grupului olandez ING, prezent in Romania si prin ING Bank. Compania a raportat pentru 2005 prime nete in valoare de 391 milioane de lei, cu 27,6% mai mult fata de 2004. Pentru 2006, managementul societatii a anticipat venituri din prime in crestere cu 20% fata de anul precedent. Potrivit datelor companiei, ING Asigurari de Viata are o cota de piata de 37,9% si peste 250 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO