Bănci și Asigurări

ING Bank a raportat profit de 535 mil. lei pentru S1, în creştere cu 39%

ING Bank a raportat profit de 535 mil. lei pentru S1, în...

Autor: Claudia Medrega

15.09.2022, 14:17 1468

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a raportat pentru primul semestru (S1) din acest an un profit net de 535 mil. lei, în creştere cu 39% comparativ cu câştigul din aceeaşi perioadă din 2021.

Veniturile băncii au făcut un salt de 20%, până la 1,33 mld. lei, în condiţiile în care creditarea a avansat tot cu 20%, la un sold de peste 36,5 mld. lei.

“În al doilea trimestru am continuat să jucăm un rol activ în tranziţia către o economie verde. Astfel, am iniţiat creditarea sustenabilă adresată clienţilor IMM, ceea ce vine în completarea portfoliului de produse de creditare verzi deja oferite către persoanele fizice şi clienţii corporativi. Avem în continuare planuri ambiţioase în acest domeniu. Apetitul pentru produse şi servicii bancare digitale este pe o traiectorie clar ascendentă. Strategia noastră  continuă să adreseze nevoia clienţilor pentru servicii simple, transparente şi accesibile oriunde şi oricând”, susţine Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank.

ING Bank a introdus în acest an pre-aprobarea financiară 100% digitală pentru creditele ipotecare, o premieră în piaţa din România. Creditele de nevoi personale sunt deja oferite în mediul online încă din anul 2017, iar cardurile de credit de anul trecut. De asemenea, ca răspuns la contextul macroeconomic actual, ING a lărgit gama de produse de economisire şi a reintrodus Depozitul Bonus, iar randamentele oferite deponenţilor au crescut semnificativ, mai spune şefa ING Bank.

În prima jumătate a anului 2022, ING susţine că a continuat sa susţină antreprenorii români, acordând finanţări de peste 2 mld. lei, inclusiv prin participarea în cadrul programelor guvernamentale dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii, precum IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod şi Garant Construct. În ceea ce priveşte produsele digitale adresate antreprenorilor,  ING SoftPOS, aplicaţia care permite comercianţilor să încaseze utilizând doar telefonul mobil, a ajuns la peste 4.000 de utilizatori în patru luni de la lansare.

Pe segmentul de economisire, depozitele atrase de ING Bank au marcat o creştere cu doar 11%, până la 51,3 mld. lei.

ING Bank a înregistrat o scădere a costurilor cu provizioanele cu 23%, la 103 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO