Bănci și Asigurări

Italienii de la UniCredit pregătesc o ofertă pentru Commerzbank în cazul în care discuţiile cu Deutsche Bank eşuează

Italienii de la UniCredit pregătesc o ofertă pentru...

Autor: Alex Ciutacu

04.04.2019, 12:41 416

Deutsche Bank se află sub o presiune sporită săptămâna aceasta să inainteze în negocierile cu Commerzbank după ce numele italienilor de la UniCredit a apărut pe lista celor interesaţi de creditorul german, potrivit surselor citate de Reuters.

UniCredit ar putea explora o fuziune cu Commerzbank dacă negocierile cu Deutsche Bank eşuează, potrivit unor surse din apropierea discuţiilor citate de agenţia de presă.

Sursele spun că UniCredit nu va interfera cu negocierile celor doi creditori germani, iar ţinta italienilor pe termen scurt este un plan de reorganizare a businessului.

Deutsche şi Commerzbank au anunţat în data de 17 martie că negociază o potenţială fuziune, iar Reuters scrie că discuţiile avansează în present dar „cu foarte mare grijă”.

Discuţiile iniţiale dintre Commerzbank – care are în spate statul german – şi Deutsche Bank au început după ce ministrul de finanţe din Germania, Olaf Scholz, a avertizat cu privire la viitorul nesigur al celei mai mari bănci din Germania.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO