Bănci și Asigurări

Italo-Romena trimite acasa creditele in valuta

13.10.2005, 19:16 18

Banca Italo-Romena si-a transferat o parte din creditele in valuta in Italia, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari ale Bancii Nationale privind volumul finantarilor in moneda straina pe care o banca le poate acorda.

Pana la sfarsitul anului banca va opera o majorare a fondurilor de dotare cu pana la 40 mil. euro, pentru a putea sa continue creditarea in valuta in conditii normale.

"In prezent acordam credite in valuta, insa prin intermediul filialei italiene. Suntem in plin proces de transferare a creditelor in moneda straina in Italia, asa cum fac de altfel si alti jucatori. Ne vom majora insa fondurile de dotare cu aproximativ 40 mil. euro pana la sfarsitul anului, dar trebuie sa analizam costurile pe care aceasta operatiune le presupune", a declarat Athos Varusio, directorul general al Italo-Romena.

Banca este detinuta in proportie de 92% de grupul Veneto Banca, si are sediul in Italia, fiind prezenta pe piata locala printr-o sucursala. Transferul portofoliului de credite in Italia va conduce la migrarea profiturilor de la sucursala locala in Italia si consecutiv a taxelor platite.

Banca a realizat in prima jumatate a anului un profit net de 2,8 milioane de euro, cu 130% mai mult decat in prima parte a anului trecut.

"In prezent avem un profit net de 4,6 milioane de euro, astfel ca ne asteptam sa depasim estimarile pentru sfarsitul anului", mai spune Varusio. Soldul creditelor acordate se ridica la sfarsitul lui septembrie la 230 mil. euro.

Banca opereaza pe piata locala o retea de zece sucursale, urmand sa mai inaugureze inca una la Constanta in viitorul apropiat.

Pentru urmatorii trei ani banca are in plan deschidere a 12 sucursale, care i-ar permite acoperirea oraselor cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO