Bănci și Asigurări

Italo Romena vinde finanţări tip leasing direct prin bancă

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

19.03.2013, 00:00 308

Banca Italo Romena, controlată de grupul italian Veneto Banca, a preluat direct operaţiunile subsidiarei de leasing şi a inclus în oferta de produse a băncii finanţări în leasing pentru achiziţia de autovehicule, echipamente sau imobile. Finanţările pot fi accesate doar de către clienţii companii, iar avansul minim pe care aceştia trebuie să-l prezinte la bancă este de minim 15%.

Firma de leasing deţinută de grupul italian fusese radiată din registrele BNR în vara anului trecut, oficialii Italo Romena afirmând atunci că au luat decizia de a renunţa la companie şi de a integra serviciile de leasing în bancă pentru că nu aducea profit. Italo Romena Leasing a înregistrat în ultimii ani pierderi de milioane de euro, iar capitalul societăţii a fost majorat în mai multe rânduri.

Italo Romena Leasing era un jucător de talie medie pe piaţa leasingului financiar, cu finanţări de câteva zeci de milioane de euro într-un an. Banca Italo Romena deţine active de peste un miliard de euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO