Bănci și Asigurări

Jumătate din asigurătorii mari au majorat anul trecut poliţele RCA. Care sunt companiile care au efectuat cele mai mari scumpiri

Jumătate din asigurătorii mari au majorat anul trecut...

Autor: Anelis Baciu

26.04.2013, 18:01 908
Patru dintre cele mai mari nouă companii de asigurări generale au crescut anul trecut tarifele poliţelor de răspundere ci­vilă auto, prima medie urcând cu până la 40%, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor privind numă­rul de contracte şi primele brute subscrise publicate de UNSAR.
 
Cele mai mari creşteri au fost consemnate în cazul Euroins şi Generali. Astfel, la Euroins tariful mediu a crescut de la 372 de lei pe an în 2011 la 525 de lei anul trecut. Totodată, Generali a majorat tariful de la 339 de lei la 486 de lei. Creşteri de prime, dar de o singură cifră, au mai raportat Asirom şi Allianz-Ţiriac. Asirom a raportat o primă medie de 734 de lei, iar Allianz de 619 lei.
 
Tarifele medii sunt calculate atât pe baza contractelor individuale încheiate cu persoane fizice, cât şi pe baza contractelor de asigurare a flotelor deţinute de companii şi unde tarifele se negociază mult mai strict. Unele companii, precum Generali sau Allianz-Ţiriac, au o expunere mai mare pe corporate. Pe de altă parte, chiar dacă se plâng de rata ridicată a daunei pe poliţe auto şi de pierderile uriaşe generate de acest segment de business, unii asigurători au redus anul trecut tarifele. Scăderile de preţuri au mers până la 30% în cazul anumitor companii.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri