Bănci și Asigurări

Leul a oscilat uşor pe un volum de tranzacţionare redus

Leul a oscilat uşor pe un volum de tranzacţionare redus

Autor: Monica Juganaru

11.05.2011, 23:44 127

Cotaţiile monedei naţionale s-au întors aproape de 4,09 lei/eurospre sfârşitul şedinţei de ieri, nivel similar cu cel de laînchiderea de marţi, după ce în prima parte a zilei paritatea acoborât sub 4,08 lei/euro. "Jucătorii sunt prudenţi cam peste tot,deoarece într-o perioadă volatilă la nivel global, cum esteaceasta, nu prea se iau poziţii pe active riscante şi dacă se iausunt utilizate sume reduse de bani.

Din acest motiv vedem şi volumele mici din piaţa locală şivariaţiile uşoare ale cursului", a declarat un dealer. Cursul dereferinţă anunţat miercuri de Banca Naţională a României (BNR) ascăzut cu 0,43 bani, la 4,0842 lei/euro. Totodată, leul s-aapreciat miercuri şi în raport cu dolarul, astfel că BNR a afişatun curs de 2,8356 lei/dolar, cu 1,48 bani sub paritatea publicatămarţi. Dobânzile pentru depozitele interbancare pe termen foartescurt au fost de 2,73-3,23% pe an, uşor sub randamentele afişatemarţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24