Bănci și Asigurări

​Lucian Anghel a primit aprobarea BNR pentru funcţia de preşedinte al BCR Locuinţe

​Lucian Anghel a primit aprobarea BNR pentru funcţia de preşedinte al BCR Locuinţe

Autor: Liviu Popescu

04.01.2016, 11:26 441

Lucian Anghel, care ocupă în prezent  funcţia de director general al BCR Pensii, a primit autorizarea de la Banca Naţională pentru a prelua funcţia de preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca Pentru Locuinţe.

Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică la Academia de Studii Economice şi a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum şi un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

El şi-a început cariera de bancher în 1996. Din 2007 a ocupat poziţia de economist-sef şi director executiv al direcţiei de strategie şi cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani. În 2011 a activat şi ca expert extern al Băncii Mondiale.

În 2008, Lucian Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didactic în cadrul SNSPA. Lucian Anghel a fost numit în 2012 director general al BCR Pensii. De asemenea, el este şi preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, o poziţie nonexecutivă. BCR Banca pentru Locuinţe este cea mai mare dintre cele două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare, chiar dacă şi-a început activitatea cu patru ani în urma Raiffeisen. BCR Banca pentru Locuinţe are un sold al depozitelor de circa 2,6 miliarde lei.

În portofoliul BCR Locuinţe există peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor încheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR Locuinţe a crescut cu 16%, depăşind 176 milioane lei.

 
 
AFACERI DE LA ZERO