Bănci și Asigurări

Maghiarii au adus 16 mil. euro la capitalul Romexterra şi au schimbat numele băncii

Maghiarii au adus 16 mil. euro la capitalul Romexterra şi au schimbat numele băncii

Autor: Ciprian Botea

24.04.2012, 00:00 1928

Acţionarii MKB Romexterra au aprobat în adunarea generală de la sfârşitul săptămânii trecute majorarea capitalului cu 70,6 milioane de lei (circa 16 mil. euro) şi schimbarea denumirii băncii în Nextebank. Romexterra foloseşte încă din 2010 brandul MKB Nextebank, dar denumirea juridică a continuat să fie MKB Romexterra.

Banca va renunţa şi la asocierea cu brandul MKB după ce grupul maghiar MKB, care controlează banca, a ajuns la un acord cu fondul de investiţii PineBridge pentru vânzarea operaţiunilor locale.

Majorarea capitalului băncii vine în condiţiile în care banca a raportat pierderi de zeci de milioane de euro în criză şi şi-a redus la jumătate bilanţul afectat de creşterea rapidă a volumului creditelor neperformante. Totodată, acţionarii au aprobat în AGA de pe 19 aprilie coversia în acţiuni a unei linii de credit de 5 mil. euro acordată băncii de grupul maghiar MKB la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO