Bănci și Asigurări

Marfin Leasing vinde frigidere si excavatoare

Marfin Leasing vinde frigidere si excavatoare
29.03.2010, 23:47 640

Marfin Leasing, com panie detinuta de grupul cipriot Marfin,care de aproximativ un an si-a oprit activitatea de finantare siincearca sa scape de bunurile recuperate de la clientiirau-platnici, organizeaza astazi o licitatie pentru a vinde masini,camioane, excavatoare si diverse echipamente in valoare totala depeste 4,64 mil. euro (pret de pornire).
In total, compania incearca sa revanda 245 de masini, camioane,excavatoare, autocare, echipamente frigorifice si de bucatarie, darsi echipamente pentru cresterea pasarilor, toate fiind recuperatede la clientii care nu si-au platit ratele.
Marfin Leasing a fost in anii trecuti tinta mai multor fraude, carei-au adus pierderi masive, de peste 20 mil. euro, care au iesit laiveala in 2009, potrivit unor surse din piata. Este vorba de cazuriin care societatea a acordat finantari unor firme care ulterior audisparut fara a rambursa banii, prejudiciul fiind greu derecuperat. Cel mai ieftin bun scos la licitatie este o masina DaciaPick-up din 2006, la pretul de 1.400 de euro.
Licitatia organizata de Marfin Leasing are loc astazi la sediulfirmei Cathellas Truck & Trailers SRL din orasul Otopeni, acolounde finantatorul depoziteaza o parte din bunurile recuperate. Lanivelul intregii piete de leasing exista peste 15.000 de bunurirecuperate in acest moment, potrivit unor date neoficiale.
La licitatie pot participa atat companii, cat si persoane fizice.Un autoturism Audi A4 din 2007, cu motor de 2 litri, are un pret depornire de 13.500 de euro (fara TVA), in condi tiile in care are192.000 de kilometri la bord. Pretul este similar celui practicatpentru acelasi model (cu acelasi rulaj si putere a motorului) pesite-ul autovit.ro, cel mai mare site de vanzari de masinisecond-hand. Saltul de supralicitare este de 300 de euro, aceastafiind suma care se adauga la pret de fiecare data cand mailiciteaza cineva pentru acest bun.
Un camion de tip DAF Truck TE95XF din 2004, cu 763.000 de kilometrila bord, are un pret de 16.700 de euro. De asemenea, un set deechipamente de bucatarie pentru restaurante si patiserii din 2007costa peste 273.000 de euro.
Persoanele fizice care isi adjudeca un bun in cadrul acesteilictatii trebuie sa achite imediat 5.000 de lei, restul pretuluiurmand sa fie platit ulterior. In cazul persoanelor fizice, acesteatrebuie sa plateasca 10% din valoarea bunului cumparat, dar nu maiputin de 5.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO