Bănci și Asigurări

Mark Davis este noul director regional BERD pentru România şi Bulgaria, urmând să-şi înceapă mandatul de la 1 aprilie

Sursa FOTO: www.ebrd.com

Autor: Claudia Medrega

14.01.2019, 16:42 275

Mark Davis a fost numit în funcţia de director regional al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru România şi Bulgaria, în locul lui Matteo Patrone, el urmând să-şi înceapă mandatul din 1 aprilie 2019.

Matteo Patrone a devenit director executiv al BERD pentru Europa de Est şi Caucaz.

În noua sa funcţie de director regional pentru România şi Bulgaria, Mark Davis va conduce operaţiunile BERD în cele două ţări cu scopul de contribui în continuare la accelerarea creşterii economice prin investiţii, consultanţă în afaceri şi susţinerea reformelor, potrivit informaţiilor transmise de BERD.

“România şi Bulgaria sunt state în ascensiune economică în Europa de Sud-Est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menţine ritmul investiţiilor în cele două ţări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivităţii acestor economii şi integrarea lor pe plan regional şi internaţional. Dorim să construim economii care să acţioneze în beneficiul oamenilor”, susţine Mark Davis.

La sfârşitul anului 2018, BERD avea  un sold al investiţiilor de peste 8,3 mld. euro în România şi aproximativ 3,9 mld. euro în Bulgaria. Anul trecut, BERD a investit peste 400 mil. euro în România şi peste 185 mil. euro în Bulgaria.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost consilier al vice-preşedintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. El s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operaţiunile băncii în Armenia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO