Bănci și Asigurări

Molnar, RBS Bank: Volatilitatea ridicată va fi o caracteristică a pieţelor în viitorul apropiat

Molnar, RBS Bank: Pregătiţi-vă de volatilităţi ridicate de acum. Impactul negativ asupra României va fi mai redus decât în 2008

Autor: Claudia Medrega

09.08.2011, 15:25 1691

Volatilitatea ridicată va fi o caracteristică apieţelor în viitorul apropiat, în contextul crizei mondiale adatoriilor suverane, fiind nevoie de timp pentru a se reclădiîncrederea, dar şi de măsuri credibile şi cu imediatăaplicabilitate, consideră Cătălina Molnar, senior economist RBSBank.

"Crizafinanciar-economică din 2007/2008 s-a transformat într-o criză adatoriilor suverane la nivel mondial, semnalată de agenţiile derating din ce în ce mai amplu. Iar, în aceste condiţii, aversiuneala risc este normal să se accentueze, impactul negativ fiindimediat observat în evolutia preţului activelor cu risc - pieţelede capital reacţionand imediat în acest sens", a declaratMolnar.

Ea aexplicat că deşi autorităţile internaţionale încearcă să calmezepieţele, prin anunţul diverselor măsuri - ajustări fiscale,intervenţii pe pieţele titlurilor de stat, injectţii de lichiditate-, investitorii continua să afişeze o lipsă deîncredere.

"Este nevoie şide timp pentru a se reclădi încrederea, dar şi de măsuri credibileşi cu imediată aplicabilitate. Aşadar, magnitudinea şi duratadeclinului pe pieţele de capital este greu de estimat. Ceea cetrebuie să realizăm este ca volatilitatea ridicată va fi ocharacteristică a pieţelor în viitorulapropiat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO