Bănci și Asigurări

Monalisa Ungureanu, CEO Origin România: Mediul de afaceri din România nu este prietenos prin prisma schimbărilor frecvente şi a lipsei de predictibilitate

Monalisa Ungureanu, CEO Origin România: Mediul de...

Autor: Ştefan Stan, Alina-Elena Vasiliu

28.04.2019, 01:08 1179

Mediul de business autohton este o piaţă plină de provocări pentru antreprenori, dar şi pentru multinaţionale, cauza fiind impredictibilitatea care planează asupra oamenilor de afaceri, este de părere Monalisa Ungureanu, CEO al businessului de pe plan local al grupului irlandez din agricultură Origin.

„Mediul de afaceri din România nu este prietenos prin prisma schimbărilor frecvente şi a lipsei de predictibilitate. Pentru a reuşi în mediul de afaceri din România, este nevoie de curaj şi adaptabilitate din partea antreprenorilor”, spune Monalisa Ungureanu.

Ea a preluat funcţia de CEO al Origin România în mai anul trecut, după ce anterior fusese CFO în cadrul aceleiaşi companii. Funcţia de CFO în cadrul Origin a fost pentru Monalisa Ungureanu primul man­dat într-un grup in­ter­na­ţional după ce a ţi­nut „finanţele“ a trei grupuri antreprenoriale: CrisTim (Radu Timiş), MedLife (familia Marcu) şi Carmistin (fa­milia Paras­chiv), potrivit da­te­lor ZF şi informaţiilor pu­bli­cate pe reţeaua de so­cia­­lizare de business LinkedIn.

Compania irlandeză a preluat în 2015 distri­bui­torii de îngrăşăminte, pro­duse fitosanitare şi se­minţe Redoxim Timi­şoa­ra, deţinut anterior de şa­se ac­ţionari români, şi Comfert Bacău, afa­cere fon­dată de familia Grigoriu.

Cifra de afaceri netă a grupului Origin pentru anul financiar 1 august 2016 – 31 iulie 2017 a fost de 1,6 mld. euro, la un număr de 2.400 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO