Bănci și Asigurări

Niculae, Asirom: Nu le mai vand austriecilor la acelasi pret

10.09.2007, 19:53 22

Omul de afaceri Ioan Niculae, care a vandut recent un pachet de 30% din compania de asigurari Asirom grupului austriac Vienna Insurance, sustine ca nu intentioneaza sa isi vanda si restul actiunilor in urmatorii 2-3 ani.
Dupa tranzactia de la sfarsitul lunii iulie, in valoare de 47 de milioane de euro, Niculae a ramas cu o participatie de 20% la compania de asigurari. Austriecii de la Vienna Insurance au anuntat ca vor sa cumpere si acest pachet, iar apoi sa lanseze o oferta si pentru actionarii minoritari ai Asirom.
"Ei vor sa cumpere, dar eu nu vreau sa vand acum, poate in urmatorii 2-3 ani. Nu vreau sa vand la acelasi pret", a declarat pentru ZF Ioan Niculae.
De altfel, el a afirmat si la sfarsitul lunii iunie ca nu vrea sa isi vanda participatia la Asirom in urmatorii ani, desi se afla deja in negocieri avansate cu grupul Vienna Insurance. Niculae nu a precizat care este pretul la care vrea sa vanda.
Asirom este listata la Bursa de Valori Bucuresti, pe piata RASDAQ, si la ultimul pret de tranzactionare, de 0,84/lei pe actiune, valoarea companiei este de 162 de milioane de euro (536 de milioane de lei).
Compania a incheiat primul semestru cu un profit net de 2,1 milioane de lei (0,63 milioane de euro), in scadere cu 78% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.
Primele brute subscrise de Asirom au crescut usor in primele sase luni, la 337,1 milioane de lei (101,2 milioane de euro). Din asigurari generale, compania a subscris prime brute de 290,3 milioane de lei (87,1 milioane de euro), in crestere cu 0,6% fata de prima jumatate a anului 2006. Pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise s-au majorat cu circa 3%, la 46,8 milioane de lei (14 milioane de euro).
La sfarsitul primului semestru, Asirom era a patra companie de pe piata asigurarilor generale si a cincea de pe piata asigurarilor de viata.
In afara de Ioan Niculae, mai detin actiuni la compania de asigurari Rafinaria Astra (8,34%), Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (6,38%) si trei societati off-shore: Waterwe Ventures Limited (9,55%), Tarkul Estated Ltd. (5,39%) si Damrosch Trading Limited (9,48%), cu actionari necunoscuti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO