Bănci și Asigurări

O schimbare la la Banc Post

13.06.2001, 00:00 25



Actionarii Banc Post au aprobat luni seara numirea lui Virgil Popescu ca membru in Consiliul de Administratie (CA) al bancii din partea Postei Romane. Acesta l-a inlocuit pe Brandon Gilligan, reprezentantul General Electric Capital Corporation (GECC) in CA al Banc Post.

Aceasta mutare era de asteptat, intrucat anul trecut GECC, actionarul majoritar al Banc Post cu 35% din actiuni, a vandut din pachetul pe care il detinea 16,25% din actiunile bancii grupului elen Eurobank si 10% catre Banco Portugues de Investimento (BPI).

Noul membru al Consiliului de Administratie al Banc Post, Virgil Popescu, are 54 de ani si este membru, din partea PDSR, in Comisia pentru tehnologia informatiei si a comunicatiilor si in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. In 1997, Virgil Popescu, a fost ministru al Comunicatiilor.

Actionarii Banc Post au aprobat, cu avizul prealabil al BNR, si modificarea statutului bancii in sensul completarii obiectului de activitate al bancii cu desfasurarea activitatii de agent autorizat pentru inscrierea in Arhiva electrnica de garantii reale mobiliare.

Pe ordinea de zi se afla si aprobarea emiterii de obligatiuni convertibile in actiuni pentru actionarii bancii, dar acest punct a fost amanat pentru o Adunarea ulterioara. in schimb au fost aprobate cu unanimitate de voturi rezultatele financiare ale bancii.

In primele cinci luni al anului Banc Post a obtinut un profit net de 118,5 de miliarde de lei (aproximativ 4,1 milioane de dolari), aproape dublu fata de profitul inregistrat pe tot anul 2000, care a fost de 2,1 milioane de dolari.

Pentru 2001, profitul net prognozat este de 170 de miliarde de lei, dupa ce la 31 mai 2001 valoarea bruta a acestui indicator a fost de 140,3 miliarde de lei (4,8 milioane de dolari).

Banc Post are ca obiectiv pe orizontul de timp cuprins pana in anul 2003 sa-si dubleze profitul net astfel incat sa ajunga la peste 54 milioane de dolari la sfarsitul lui 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24