Bănci și Asigurări

OTP a raportat o creştere de peste două ori a profitului în T1, până la 19 milioane de lei

OTP a raportat o creştere de peste două ori a...

Autor: Anelis Baciu

17.05.2017, 00:05 194
Încasările din dobânzi au cea mai mare pondere în totalul veniturilor, respectiv 74%, echivalentul a 78 milioane de lei.
 
Grupul maghiar OTP a înregistrat un profit net de 19,1 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, de peste două ori mai mare decât rezultatul raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Creşterea profitului OTP în România a venit pe fondul creşterii veniturilor şi al scăderii chel­tuielilor operaţionale.
 
Veniturile totale ale OTP au avansat cu 5%, până la 105 milioane de lei, la finalul lunii martie. În­­casările din dobânzi au cea mai mare pondere în to­­talul veniturilor, respectiv 74% echivalentul a 78 mi­lioane de lei. Câştigurile nete din dobânzi s-au majorat cu 11%, în timp ce veniturile din taxe şi comisioane au crescut cu 8%, până la 11 milioane lei.
 
Banca a continuat să-şi reducă şi costurile, astfel că la finalul lunii martie a acestui an  cheltuielile operaţionale au scăzut cu 12% faţă de 2016 şi au ajuns la nivelul de 61,6 milioane de lei. Pe de altă parte, OTP şi-a majorat provizioanele cu aproximativ 10% în primele trei luni ale anului, nivelul acestora situându-se la 15 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO