OTP reacţionează după decizia BNR de a respinge achiziţia Băncii Româneşti: analizăm aspectele juridice ale deciziei. Refuzul aprobării tranzacţiei a venit din partea co­mi­te­tului de supraveghere din BNR, iar contestaţia trebuie depusă la nivelul superior, respectiv la Consiliul de Administraţie

20 mar 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul ungar OTP şi-a informat investitorii de pe bursa din Budapesta că tranzacţia de preluare a Băncii Ro­mâneşti de la grupul grecesc National Bank of Greece nu a fost aprobată de BNR şi a precizat că managementul „analizează apectele juridice ale scri­sorii“, o decizie privind contes­ta­rea deciziei BNR nefiind încă luată. OTP mai are la dispoziţie 8 zile lucrătoare pentru a depune o contestaţie, termenul limită fiind 29 martie.

„Managementul analizează aspec­tele juridice ale scrisorii remise de că­tre autoritatea de supraveghere, terme­nul limită de contestare a deci­ziei fiind 29 martie 2018“, a transmis OTP pe bursă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR Dan Suciu, contestaţia trebuie de­pusă la Consiliul de Administraţie al BNR format din guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguver­na­torul Florin Georgescu, vice­guver­natorii Eugen Nicolăescu şi Liviu Voinea, şi ceilalţi cinci membri: Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy şi Virgiliu Stoenescu.

„Decizia privind refuzul aprobării tranzacţiei a venit din partea co­mi­te­tului de supraveghere din cadrul BNR, iar contestaţia trebuie depusă la nivelul superior, respectiv la Consiliul de Administraţie“, a explicat Suciu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2018

 
Cuvinte cheie:
OTP
, BNR
, Banca Romaneasca
, respingere
, consiliul de administratie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide