Bănci și Asigurări

Piata ruseasca este interesanta pentru Eximbank

Piata ruseasca este interesanta pentru Eximbank
01.04.2003, 00:00 15

Banca de Export-Import  a Romaniei- Eximbank a acordat bancii de comert exterior din Federatia Rusa-VneshtorgBank o linie de finantare de 10 milioane de dolari pentru a stimula exporturile romanesti in Federatia Rusa.
VneshtorgBank  va efectua trageri din aceasta linie de credit pentru a finanta 85% din pretul fiecarui contract pe care il incheie un importator rus cu un exportator roman. Pentru a putea beneficia de un credit din aceasta linie, una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un importator rus este sa efectueze o plata de minimum 15% din valoarea contractului incheiat cu exportatorul roman inainte de plata primei livrari. Contractul dintre un importator rus si un exportator roman trebuie sa priveasca furnizarea de bunuri romanesti, inclusiv serviciile adiacente, si sa fie exprimat in dolari. VneshtorgBank va putea efectua trageri din aceasta linie de creditare in suma minima de 100.000 dolari pentru minimum o luna si maximum 36 de luni.
Aceasta linie de credit este garantata cu o polita de asigurare emisa in numele si contul statului roman.
Prin semnarea acestui Acord se urmareste, potrivit conducerii Eximbank, redeschiderea pietei traditionale rusesti pentru exportatorii romani si cresterea volumului de afaceri intre Federatia Rusa si Romania. In 2002 din volumul total al schimburilor comerciale dintre Romania si Federatia Rusa, in valoare de 1,3 miliarde de dolari, exporturile romanesti s-au cifrat la doar 40 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri