Bănci și Asigurări

Pieţele au reacţionat prea rapid la victoria lui Trump? Dolarul a început să scadă, iar yuan-ul chinezesc a scăzut la minimul ultimilor opt ani

Pieţele au reacţionat prea rapid la victoria lui Trump?...

Autor: Ştefan Stan

16.11.2016, 09:56 794

Indicele dolarului calculat de Bloomberg, care urmăreşte monedei americane în raport cu principalele 10 valute, a scăzut cu 0,1%. Dolarul a înregistrat o scădere similară marţi, după ce a crescut cu peste 3% în şedinţele de tranzacţionare de după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte. Yen-ul a câştigat 0,1% şi euro 0,2%. Indicele de volatilitate valutară calculat de JPMorgan a scăzut marţi de la maximul ultimelor patru luni.

”Începem să vedem pieţele că se liniştesc. Totuşi încă aşteptăm să vedem cu ce riscuri ne confruntăm după ce va fi anunţată noua administraţie a lui Trump. Volatilitatea va fi încă ridicată, iar incertitudinea şi mai ridicată”, a spus Su-Lin Ong, strateg la Royal Bank of Canada din Sydney.

Yuan-ul a scăzut la minimul ultimilor opt ani, la 6,8703 yuani/dolar, după ce analiştii au redus prognozele pentru monedă în condiţiile îngrijorărilor că o creştere de dobândă din partea FED va duce la ieşiri de capital din China.

Euro a ajuns la 1,0753 dolari, în timp ce lira sterlină s-a apreciat la 1,2484 dolari. Yenul japonez a scăzut la 109,08 dolari.

La Bucureşti, cursul de schimb înaintea cursului oficial anunţat de BNR era de 4,5093/4,5143 lei/euro şi la 4,2113/4,2179 lei/dolar la ora 10:00.

Acţiunile asiatice au crescut pentru prima oară în ultimele patru zile, în condiţiile în care dolarul a scăzut în raport cu valutele principale, după ce pieţele financiare şi-au pus semne de întrebare dacă nu au reacţionat prea rapid la alegerea lui Trump, scrie Bloomberg. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO