Bănci și Asigurări

Piraeus si-a triplat activele, la 3,3 mld. euro

16.05.2008, 17:27 13

Piraeus Bank, unul dintre grupurile financiare de top de pe piata elena, detinea la sfarsitul lui martie active totale de aproape 3,3 miliarde de euro in Romania.
Comparativ cu martie anul trecut, activele sunt acum mai mari cu 189%, potrivit raportului publicat de Piraeus Bank in Grecia.
"Toate cele trei linii de business ale Piraeus Bank Romania - retail, IMM si corporate- au inregistrat cresteri peste bugetul planificat. Totalul activelor a crescut cu peste 17% (de la inceputul anului - n. red.), procent dublu fata de cresterea sistemului", au comentat reprezentantii bancii.
In primul trimestru banca si-a majorat activele detinute cu 418 milioane de euro, ceea ce ar insemna o crestere cu 1,6 miliarde de euro pentru tot anul 2008. Astfel, activele bancii ar urma sa ajunga la 4,5 miliarde de euro in decembrie, in crestere cu 58% fata de sfarsitul anului trecut.
"Tinand cont de obiectivele ambitioase ale bancii, atat in ceea ce priveste profitul cat si cota de piata, vom continua sa ne dezvoltam in acelasi ritm alert", au mai comentat reprezentantii bancii. Potrivit propriilor estimari, Piraeus a ajuns la o cota de 5% pe piata creditelor, fata de 3,2%, cat avea in primavara trecuta.
Grupul nu a prezentat si alte detalii privind operatiunile filialei locale. La sfarsitul lui martie, Piraeus Bank opera o retea teritoriala de 130 de unitati, cu 76 mai multe decat in primavara anului trecut. In anii urmatori, reteaua ar urma sa continue sa creasca, pentru a ajunge la 250 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO