Bănci și Asigurări

Ponderea angajamentelor administraţiei publice în PIB a urcat la 33,8% la trei luni

23.07.2010, 17:55 28

Ponderea angajamentelor administraţiei publice în PIB a crescutde la 32,1% la finele anului trecut la 33,8% după primul trimestrudin 2010, în principal datorită emiterii de noi titluri în lei atâtpe termen scurt, cât şi pe termen lung precum şi atragerii de noiîmprumuturi, informează Mediafax citând datele BNR.

"Angajamentele sectorului «administraţia publică» au înregistrato creştere, ca pondere în PIB, de la 24,6% la finele trimestruluiunu din 2009 la 33,8% la sfârşitul primelor trei luni din 2010.Această creştere s-a datorat în special emiterii de noi titluri înlei atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung precum şi atrageriide noi împrumuturi, ponderea importantă fiind deţinută de crediteleexterne acordate de FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială pentrufinanţarea deficitului bugetar", se arată într-un raport publicat,vineri, de Banca Naţională a României.

Datoriile comerciale ale administraţiei publice, exprimate capondere în PIB, s-au diminuat de la 5,8% la sfârşitul lunii martie2009 la 5,6% la finele primului trimestru din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO