Bănci și Asigurări

Poziţiile ocupate de România la cele 10 categorii în raportul Doing Business pentru 2014

Poziţiile ocupate de România la cele 10 categorii în...

Autor: Claudia Medrega

02.11.2014, 17:21 122

Îmbunătăţirea sistemului de plată a taxelor prin scăderea numărului de plăţi realizate într-un an şi reducerea numărul de ore necesare pentru achitarea impozitelor datorită dezvoltării sistemului electronic pentru companii a ajutat România să urce până pe locul 48 din 189 de ţări analizate în clasamentul „Doing Business 2015“ realizat de Banca Mondială. Însă, saltul României în topul statelor cu cel mai bun climat pentru mediul de afaceri a fost de doar două poziţii.

Clasamentul realizat de Banca Mondială în acest an se bazează pe o metodologie diferită faţă de cea de anul trecut, poziţiile fiind recalculate. Astfel, locul 73 ocupat de România în 2013 a devenit în urma revizuirilor realizate pe noua metodologie locul 50, iar în topul pentru 2015 României îi revine poziţia 48.

În plus, raportul nu se mai concentrează pe schimbările de poziţie în top, ci pe o nouă măsură: „distanţa până la frontieră“, care indică pe o scală de la 0 la 100 cât de aproape/departe este o ţară de cele mai bune practici într-un anumit domeniu.

România este lider în ceea ce priveşte reforma realizată în sfera sistemului de plată a taxelor, cele mai multe dintre firme folosind în prezent sistemul electronic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO