Bănci și Asigurări

PPF Investments vrea doua locuri in CA al Romexterra

08.11.2006, 18:18 9

Fondul ceh de investitii PPF Investments va solicita, dupa finalizarea procesului de inregistrare ca actionar al Romexterra, doua dintre cele trei locuri disponibile pentru actionarii minoritari in Consiliul de Administratie (CA) al bancii.
PPF propune, totodata, initierea unor discutii cu banca ungara MKB, actionarul majoritar al Romexterra, privind strategia de dezvoltare a institutiei romanesti de credit, afirma fondul de investitii.
"Ne asteptam ca MKB sa initieze aceste discutii cu noi cat mai curand. Mai mult, inca mai asteptam o prezentare a strategiei lor privind noile directii pe care le au in vedere pentru dezvoltarea bancii", a declarat Michal Sus?k, directorul general al PPF.
El a aratat ca PPF a solicitat deja bancii ungare punctul de vedere privind dezvoltarea Romexterra, insa reprezentantii MKB "nu s-au aratat deschisi pentru discutii". De asemenea, fondul doreste sa afle informatii suplimentare privind noii membri ai CA al Romexterra.
Standard & Poor's (S&P) a revizuit in crestere, de la "B" la "BB minus", ratingul acordat Romexterra Bank pentru creditele pe termen lung si a scos calificativul de sub supraveghere. S&P a confirmat calificativul "B", acordat institutiei pentru creditele pe termen scurt, cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al S&P.
S&P a pus sub supraveghere ratingul Romexterra pentru creditele pe termen lung, cu perspectiva pozitiva, pe 16 octombrie, dupa ce banca ungara MKB a achizitionat 55,36% din actiunile institutiei de credit romanesti.
Decizia de imbunatatire a calificativului reflecta noua structura a actionariatului bancii, importanta strategica pentru banca ungara, precum si beneficiile determinate de experienta si tehnologia detinute de MKB, parte a grupului german Bayerische Landesbank, in principalele domenii de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO