Pregătiri pentru vânzarea către Banca Transilvania: Bancpost şi celelalte subsidiare din România au avut un impact negativ de 76 mil. euro la rezultatul Eurobank în T3 2017. Care este zestrea pe care o vând grecii

20 nov 2017 Autor: Claudia Medrega

Grupul elen Eurobank a avut în trimestrul al treilea pierderi de 15 mil. euro, rezultatul fiind influenţat negativ de subsidiarele din România, inclusiv Bancpost, cu 76 mil. euro. Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania este estimată pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Grupul grec Eurobank, care deţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate - aflate în proces de vânzare, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2017 o pierdere de 15,3 mil. euro, în condiţiile în care operaţiunile legate de subsidiarele de pe piaţa românească au avut un impact negativ asupra rezultatului de 76 mil. euro, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Fără impactul negativ al operaţiunilor legate de subsidiarele din România şi al costurilor de restructurare, Eurobank a obţinut un profit de 61,2 mil. euro în trimestrul al treilea. Negocierile dintre Banca Transilvania şi grupul grecesc Eurobank, proprietarul Bancpost, au intrat în linie dreaptă, în prezent parcurgându-se ultimele etape pentru semnarea acordului, după cum au anunţat ambele grupuri bancare.

Data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017. Initial, tranzacţia era estimată pentru finalul lunii octombrie, însă discuţiile au intrat în prelungiri. Banca Transilvania ar urma să preia toate ope­raţiunile locale ale Eurobank, respectiv Bancpost, divizia de leasing financiar ERB Leasing şi compania de credite de consum ERB Retail Services.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2017

 
Cuvinte cheie:
eurobank
, romania
, bancpost
, vanzare
, impact
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide