Bănci și Asigurări

Prime brute subscrise cu 38% mai mari pentru Aviva

18.03.2005, 00:00 21


Aviva Asigurari de Viata Romania a anuntat cresterea cu 38,3% a primelor brute subscrise in 2004 fata de exercitiul financiar precedent, pana la 8,3 milioane de euro (338,9 miliarde de lei). In 2003, primele brute subscrise se ridicau, potrivit raportului CSA, la suma de 6 milioane de euro (227,6 miliarde de lei).


Potrivit anuntului facut de companie, primele brute subscrise aferente politelor noi de asigurari de viata s-au majorat in ultimul trimestru al anului trecut cu 105%, in moneda nationala, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.


Primele brute incasate de companie s-au cifrat la 7,1 milioane de euro (290,4 miliarde de lei), cu 22,4% peste nivelul inregistrat in 2003.


Activele companiei au crescut in 2004 cu aproape 40% in euro, ajungand pana la valoarea de 13,8 milioane de euro (561,5 miliarde de lei).


Aviva Asigurari de Viata Romania a mentionat de asemenea randamentul obtinut de programele de investitii administrate de companie. Astfel, randamentele programelor de investitii in dolari au fost de 17,6% (programele Actual), 6,9% (Conservator), 6,9% (Median) si, respectiv, 7% (Suprem). Programele in lei au inregistrat randamente de 17,5% (Practic) si, respectiv, 4% (Practic Plus).


Societatea nu a precizat rezultatul cu care a incheiat exercitiul financiar 2004. Conform datelor CSA, Aviva Asigurari de Viata Romania a inregistrat in 2003 o pierdere de 96 miliarde de lei (2,5 milioane de euro). Potrivit Giliolei Ignat, brand communication supervisor la Aviva, nici o firma de asigurari, in primii cinci ani de activitate, nu inregistreaza profit. Aviva a intrat pe piata romaneasca in anul 2000.


Compania a intrat de anul acesta si pe piata asigurarilor medicale private de sanatate, lansand impreuna cu reteaua de clinici Medicover primul produs de asigurari private de sanatate din Romania realizat in parteneriat intre o companie de asigurari si un furnizor de servicii medicale.


Produsul se numeste Vero, are rolul de a completa asigurarea publica si este conceput pe ideea responsabilizarii clientului, si nu doar a companiei de asigurari sau a furnizorului de servicii medicale.


Aviva Romania face parte din grupul britanic de asigurari si servicii financiare Aviva. Aviva, cel mai mare asigurator din Marea Britanie si al cincilea din lume, a raportat pentru 2004 un profit operational de 3.375,8 milioane de euro (2.344 milioane de lire sterline), in crestere cu 23% fata de nivelul atins in 2003. Recent, grupul a anuntat ca va asocia Norwich Union Insurance, divizia britanica de asigurari generale a Aviva, cu compania de service si leasing auto RAC, in cadrul unei tranzactii in valoare de 1,1 miliarde lire sterline (1,6 miliarde euro).
ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO