Bănci și Asigurări

Profit de 218 mil. lei pentru Raiffeisen în T1/2022: +10%. Zdenek Romanek, şeful Raiffeisen Bank: Soldul de credite nete al băncii a crescut cu 19% faţă de T1/2021. Creditele corporate: plus 30%

Zdenek Romanek, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank:
Din 24 februarie 2022 ne confruntăm cu o situaţie extrem de imprevizibilă şi dificilă, războiul din Ucraina, care determină schimbări în comportamentul clienţilor.

Zdenek Romanek, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank: Din 24 februarie 2022 ne confruntăm cu o situaţie extrem de imprevizibilă şi dificilă, războiul din Ucraina, care determină schimbări în comportamentul clienţilor.

Autor: Claudia Medrega

06.05.2022, 00:05 236

„Luăm în calcul optimizarea unor cheltuieli neesenţiale pentru strategia noastră, cum sunt cele pentru operaţiunile cu numerar sau cheltuielile cu chiriile. Costul cu provizioanele se menţine la un nivel scăzut, pe fondul unui comportament bun de plată“, susţine Zdenek Romanek, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 218 mil. lei în primul trimestru (T1) din 2022, în creştere cu 10% faţă de primul trimestru 2021. Creşterea profitului a fost deter­minată de creşterea activităţii tranzac­ţionale a clienţilor, atât persoane fizice, cât şi companii, în paralel cu menţinerea profilului de risc al băncii la un nivel foarte bun, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Venitul operaţional al băncii la 31 martie 2022 a fost de 692 mil. lei, cu 12% mai mult decât în T1/2021. Veniturile din dobânzi au crescut cu 16%, susţinute de volume de credite mai mari, dar şi de un trend ascendent pentru ratele de dobândă din piaţă. Veniturile nete din comisioane au crescut de asemenea cu 12% în T1/2022, faţă de T1 al anului trecut, pe fondul unei activităţi tranzacţionale intense a clienţilor, în special în ceea ce priveşte schimburile valutare şi comisioanele din asigurările aferente creditelor.

În creştere au fost şi cheltuielile operaţionale ale Raiffeisen Bank, cu 8% faţă de T1/2021, în special din zona costurilor salariale, a cheltuielilor IT şi, într-o măsură mai mică, din zona de utilităţi şi carburanţi. Presiunile inflaţioniste care afectează economia în ansamblu îşi fac simţite efectele şi asupra costurilor operaţionale ale băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro