Bănci și Asigurări

Profit de peste 53 mld. lei la Daewoo Bank Romania

19.07.2000, 00:00 28



Profitul inregistrat de banca Daewoo Romania in primele sase luni ale anului a fost de 53,28 miliarde de lei, in crestere cu 31,4% fata de valoarea acestui indicator in perioada similara a anului trecut, a declarat ieri Ziarului Financiar Bum-Shik Bae, presedintele bancii.

"Am avut un prim semestru bun, iar rezultatele obtinute sunt incurajatoare. Numarul clientilor persoane juridice a crescut cu 26%, iar cel al persoanelor fizice cu 18%. De asemenea, trebuie semnalat faptul ca banca nu a inregistrat credite restante in aceasta perioada ", a afirmat Bum-Shik Bae.

Oficialul bancii a mentionat ca in ultima vreme a incurajat acordarea de imprumuturi, in aceste sens scazand rata dobanzii de referinta cu cinci puncte procentuale, pana la 50% pe an.

"Tot pentru a atage cat mai multi clienti am inceput sa acordam facilitati de descoperit de cont in functie de rezultatele financiare ale solicitantilor", a mai adaugat Bum-Shik Bae.

Banca are in prezent un capital social de 22,7 milioane de dolari, aceasta plasand-o printre primele banci straine din punct de vedere al acestui indicator.

Daewoo Bank Romania a fost infiintata in mai 1997, cu un capital social de 22 milioane de dolari si avand ca actionar majoritar pe Daewoo Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO