Bănci și Asigurări

Raiffeisen: Vanzatori specializati pe ipotecare

27.06.2008, 19:47 14

Raiffeisen Bank, a treia banca din sistem, si-a planificat ca pana la sfarsitul anului sa ajunga ca 70% din vanzarile de finantari imobiliare pentru clientii individuali sa fie realizate prin canale specializate.
Austriecii au lansat in urma cu doi ani un concept de sucursala, denumita Casa Ta, specializata in oferirea de consultanta si credite pentru investitii imobiliare.
"In prezent, aproximativ 15%-20% din vanzarile de credite ipotecare sunt realizate prin unitatile Casa Ta. Pana la sfarsitul anului, vrem ca ponderea creditelor vandute prin forta specializata sa urce la 70%", a declarat Madalina Teodorescu, director Aria Credite Persoane Fizice in cadrul Raiffeisen Bank.
Banca a deschis ieri a treia unitate Casa Ta din Bucuresti, ajungand astfel sa opereze o retea de 18 centre ipotecare. Pana la sfarsitul anului, numarul acestor unitati va urca la 23. Pe langa unitatile specializate, banca a creat in 60 dintre unitatile sale standard zone dedicate pentru vanzarea de credite imobiliare.
Raiffeisen nu este insa singura banca locala care apeleaza la specializarea fortei de vanzari.
BCR, cea mai mare banca din sistem, a lansat anul trecut un concept similar de unitate specializata in vanzarea de finantari imobiliare, unde clientii pot obtine si consultanta. Unitatile, denumite Centrum Imobiliare, ofera inclusiv credite in conditii preferentiale, negociate de banca si dezvoltatori imobiliari cu care are incheiate parteneriate.
Madalina Teodorescu spune ca la Raiffeisen s-a resimtit o temperare a ritmului de crestere a creditelor imobiliare, desi fata de aceeasi perioada a anului trecut volumul marcheaza cresteri consistente, sustinute de largirea retelei teritoriale. In prezent, banca opereaza o retea de circa 500 de unitati, comparativ cu 300 la inceputul anului trecut.
Soldul volumului de credite ipotecare acordate de Raiffeisen Bank a crescut in primul trimestru cu 88% fata de perioada similara a anului trecut, peste nivelul pietei de circa 80%.
In ceea ce priveste portofoliul bancii in functie de sold, creditele cu ipoteca si cele de nevoi personale negarantate au ponderi egale. Din creditele cu ipoteca, imprumuturile imobiliare reprezinta 40%, iar cele de nevoi personale garantate cu ipoteca cumuleaza 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO