Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor se pregăteşte să atragă cel mai mare împrumut de la populaţie, de 6 mld.lei, adică 1,2 mld.euro, prin vânzarea de titluri de stat, pentru a finanţa deficitul bugetar

Ministerul Finanţelor se pregăteşte să atragă cel...

Autor: Claudia Medrega

10.05.2020, 10:47 13765

Ministerul Finanţelor evaluează toate opţiunile de finanţare de la instituţiile financiare internaţionale, care nu presupun condiţionalităţi.

Ministerul Finanţelor are în ve­de­re atragerea de la populaţie a unui vo­lum indicativ de aproximativ 6 mld. lei în anul 2020, iar în prezent are în pre­gătire reluarea mecanismului uti­lizat în anii 2015 şi 2016 de emisiuni de titluri de stat prin intermediul siste­mului bancar, emisiuni care urmează a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, a transmis Ministerul Finanţelor la solicitarea ZF.

„Detaliile privind noile măsuri pentru populaţie, in­clusiv cele privind con­ti­nuarea Programului Tezaur prin in­ter­mediul unităţilor Tre­zo­reriei Sta­tului şi al ofici­ilor poş­ta­le ur­mea­ză a fi fă­cu­te pu­blice, după luarea de­ci­ziilor care se impun pri­vind ridicarea stării de ur­genţă de pe teri­to­riul României“, a trans­mis Ministerul Finan­ţelor pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO