Bănci și Asigurări

RoBank finanteaza exportatorii

31.07.2003, 00:00 13



RoBank va acorda credite pe o perioada de pana la trei ani firmelor cu activitate de export, in urma semnarii cu Banca de Export-Import a Romaniei - Eximbank a unei conventii de finantare in valoare de 20 miliarde lei.



Banca acorda finantari si firmelor mici si mijlocii care desfasoara activitatii in zona rurala - in agricultura, servicii si industrie - pe o perioada de 8 ani si cu o perioada de gratie de 12 luni.



Finantarea, a carei valoare totala este intr-o prima faza de 5 milioane de dolari, este parte a Proiectului de Finantare Rurala initiat de Banca Mondiala.



Avand in vedere nivelul scazut de dezvoltare al economiei rurale, Banca Mondiala a decis sa nu impuna criterii foarte stricte in ceea ce priveste eligibilitatea beneficiarilor finali ai proiectelor. Astfel, vor avea acces la credite persoane juridice din Romania, aflate in proprietate majoritar privata (51% sau mai mult), care sunt domiciliate (au sediul) in zone rurale sau sunt domiciliate (au sediul) in zone urbane, dar sunt implicate in activitati tipice in economia rurala inclusiv producerea si prelucrarea produselor agricole sau a materiilor prime pentru agricultura.Pana acum au fost deja aprobate proiecte in valoare de 1,5 milioane de dolari.Imprumuturile vor putea fi derulate prin toate cele 11 sucursalele ale Robank, aflate in Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti si Timisoara.



Activitatea RoBank a fost orientata inca de la inceput spre segmentul persoanelor juridice, si mai putin catre cel al persoanelor fizice. Actionarul semnificativ al bancii este grupul Balli, atat prin detinerea directa a unui pachet de actiuni cat si indirect prin Asigurarea Anglo-Romana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO