Romania, cea mai dinamică piaţă pentru asigurătorul Groupama în S1

5 sep 2016 Autor: Anelis Baciu

Groupama, subsidiara locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an prime brute subscrise de 97 mil. euro, în creştere cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate la Paris.
 
Avansul raportat pe plan local pozi­ţionează România pe primul loc în rândul celor mai dinamice pieţe pentru asigură­torul francez. Spre comparaţie, în cazul Turciei, care a raportat a doua cea mai mare creştere, avansul a fost de 8%. Afacerile din Turcia ale francezilor sunt însă de aproape trei ori mai mari, fapt care ar putea explica ritmul mai redus.
 
Pe de altă parte, în ţări precum Italia sau Grecia asigurătorul francez a raportat scăderi ale afacerilor de peste 10%. Pe piaţa-mamă, Franţa, Groupama a înre­gis­trat o creştere firavă, de sub 0,8%, în con­di­ţiile în care pe pieţele mature, aşa cum este cazul Franţei, spaţiul de creştere este redus.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2016

 
Cuvinte cheie:
groupama
, asigurator
, piata
, crestere
, franta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide