Bănci și Asigurări

România ia 500 mil. euro de la Banca Mondială să majoreze salariile bugetarilor

România ia 500 mil. euro de la Banca Mondială să...

Autor: Claudia Medrega

03.11.2016, 00:05 642
România intenţionează să împru­mute 500 mil. euro de la Banca Mon­dia­lă, pe o perioadă de 20 ani, la o do­bân­­­dă de circa 1,3%, suma urmând să fie ram­bursată într-o singură tranşă, în 2036.
 
Sumele vor fi utilizate pentru fi­nan­ţarea deficitului bugetului de stat şi re­finan­­ţarea datoriei publice guver­na­men­tale, conform legislaţiei privind dato­ria publică. Deficitul bugetar va creş­te anul acesta până aproape de 3% din PIB ca urmare a ma­jorării sa­la­riilor bu­ge­tarilor.
 
„România va semna un acord de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dez­vol­tare, în va­loa­re de 500 de mili­oane de euro, po­trivit unui me­mo­­ran­dum discutat în şe­dinţa de guvern de as­­tăzi“.
 
Dobânda pentru împru­mutul de la Banca Internaţională pen­tru Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (care face parte din Grupul Banca Mondială), repre­zintă rata dobânzii EURIBOR la 6 luni, aflată în prezent la -0,2%, la care se adaugă o marjă fixă (marja indicativă actuală este de 1,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO