Bănci și Asigurări

Şeful direcţiei de Supraveghere din BNR, întrebat de ce Marfin a luat depozitele Bank of Cyprus România: " Simplu. Vânzarea către o altă bancă a eşuat"

Şeful direcţiei de Supraveghere din BNR, întrebat de...

Autor: Ovidiu Tempea

26.04.2013, 14:09 1480

Directorul direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, susţine într-un interviu acordat Mediafax că  preluarea depozitelor de la sucursala Bank of Cyprus a fost făcută de Marfin Bank pentru că vânzarea către altă bancă a eşuat.

Întrebat de reporterul Mediafax de ce tranzacţia s-a făcut cu Marfin, Cinteză a replicat: " Simplu. Vânzarea către o altă bancă a eşuat".

Citiţi interviul integral cu Nicolae Cinteză aici

Marfin, subsidiara locală a Cyprus Popular Bank, preia depozitele şi o parte din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, tranzacţie care pune capăt unei situaţii de criză fără precedent în ultimul deceniu.

Mai multe dtalii despre preluarea depozitelor de către Marfin aici

Banca centrală a Ciprului a decretat joi transferul depozitelor şi al unei părţi din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus către Marfin, subsidiara Cyprus Popular Bank, a anunţat BNR. Depozitele vor ajunge astfel sub schema locală de garantare, iar conturile de peste 100.000 de euro vor fi scutite de taxarea cu până la 60% decisă de autorităţile din insulă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO