Bănci și Asigurări

Şeful Getin: Purtăm mai multe discuţii pentru achiziţia de portofolii de credite

Şeful Getin: Purtăm mai multe discuţii pentru achiziţia de portofolii de credite

Piotr Kaczmarek, CEO al Getin Holding Businessul nostru are doi stâlpi: consu­mer lending şi leasing. Vom explora mai mult segmentul firmelor mici şi mijlocii. Mai întâi vom intra pe segmentul microîntreprinderilor şi mai apoi vom merge către firmele de talie medie

Autor: Ciprian Botea

04.06.2015, 00:06 402
Grupul polonez Getin, care a intrat pe piaţa locală la finalul lui 2013 prin achiziţia RIB (actuala Idea Bank), nu caută activ o altă bancă aflată la vânzare pentru a-şi susţine planurile de dezvol­ta­re, dar se află în mai multe discuţii pentru achiziţia unor portofolii de credite, a declarat într-un interviu pen­tru ZF Piotr Kaczmarek, CEO al Getin Holding.
 
„Este puţin probabil că vom cumpăra o altă bancă, pentru că inte­gra­rea acesteia ar fi o durere de cap în plus. Avem o bancă mică, dar cu o strategie foarte clară. O opţiune pentru dezvol­tarea băncii este să achiziţionăm un portofoliu de credite. Avem mai multe discuţii în acest sens, dar sunt într-o fază incipientă“, afirmă bancherul polonez.
 
El a precizat că o ţintă de achiziţie ar fi portofolii de minimum 50-100 mi­li­oa­ne de lei şi maximum un miliard de lei. Pe piaţa locală au existat mai multe tranzacţii cu portofolii de credite în ultimii ani, cele mai vizibile fiind achiziţiile clienţilor de retail de la RBS şi Citi de către UniCredit şi Raiffeisen. UniCredit a preluat şi portofoliul corporate al RBS.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO