Bănci și Asigurări

Şeful Omniasig: Estimez o scădere cu 25% în primele şase luni

18.06.2010, 14:43 21

Omniasig, a doua companie pe piaţa asigurărilor anul trecut, vaînregistra o scădere a afacerilor de 25% în lei în primele şaseluni ale anului, pe fondul scăderii cererilor de asigurări de tipcasco şi a asigurărilor de bunuri.

"Estimez că Omniasig va încheia primul semestru al anului cuafaceri de aproximativ 500 de milioane de lei (119 mil. euro-n.red.), într-o scădere destul de mare. Nu pot să dau un prognosticpentru a doua parte a anului, pentru că evoluţia va depinde demodul în care vor reacţiona oamenii la măsurile de reduceri depensii şi de salarii în sectorul bugetar, însă s-ar putea să existeo scădere mai mare decât în S1", susţine Constantin Toma,directorul general al Omniasig, unul din cei mai puternici manageride pe piaţa locală de asigurări. Asigurările auto reprezintă 79%din portofoliul Omniasig.

Compania, care activează de 15 ani pe piaţă, este controlată degrupul Vienna Insurance din Austria, care mai deţine asiguratoriiAsirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă. Anul trecut,Omniasig a înregistrat un volum de prime brute subscrise 1,11 mld.lei (265,2 mld. euro), aflându-se pe locul doi pe piaţa locală aasigurărilor generale, după Allianz Ţiriac. Profitul brut alOmniasig a fost în 2009 de 52,7 mil. lei (12,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO