ZF 24

Sergiu Manea, CEO al BCR: Rămânem deschişi pentru business şi continuăm creditarea, conform standardelor de risc. Nu există o decizie de plată a dividendelor, ci de aşteptare

Sergiu Manea, CEO al BCR:
Acţionarul majoritar a luat decizia să aştepte. Având în vedere contextul economic foarte dificil, vom lua o decizie legată de dividende când lucrurile se vor fi stabilizat. Ştiţi discuţiile la nivel european şi că suntem un grup responsabil. În prezent, nu există o decizie de plată a dividendelor, ci o decizie de a aştepta până când lucrurile se vor stabiliza.

Sergiu Manea, CEO al BCR: Acţionarul majoritar a luat decizia să aştepte. Având în vedere contextul economic foarte dificil, vom lua o decizie legată de dividende când lucrurile se vor fi stabilizat. Ştiţi discuţiile la nivel european şi că suntem un grup responsabil. În prezent, nu există o decizie de plată a dividendelor, ci o decizie de a aştepta până când lucrurile se vor stabiliza.

Autor: Claudia Medrega

23.04.2020, 17:15 112

♦ Sergiu Manea, CEO al BCR: Noi continuăm activitatea de creditare conform apetitului nostru de risc şi conform standardelor noastre de risc, fără să ne oprim. Am acordat în ultima lună credite noi pentru companii de circa 500 mil. euro ♦ Dana Dima, vicepreşedinte retail la BCR: Peste 20.000 de clienţi care au 24.000 de credite au aplicat până în prezent pentru amânarea ratelor. Peste 40% dintre clienţi au optat pentru soluţiile de amânare oferite de BCR, iar 60% pentru soluţia OUG 37/2020.

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, rămâne deschisă pen­tru business şi continuă ac­ti­vi­tatea de creditare, con­form apeti­tului şi standardelor de risc, în contextul crizei coronavirus, banca aprobând în ultima lună finanţări noi pentru clienţi companii în valoare de aproximativ 500 mil. euro, după cum a spus Sergiu Manea, CEO al BCR.

„În perioada 16 martie - 16 aprilie, de când s-a instalat  starea de urgenţă, BCR a aprobat pentru clienţi coporate finanţări noi în valoare de aproximativ 500 milioane de euro, reprezentând fi­nan­ţări de investiţii, achiziţii şi capital cir­culant. Beneficiarii acestor aprobări sunt companii preponderent din sectoa­re­le energie, agricultură, industria ali­mentară, pro­duse de consum non­ci­clice. Noi con­ti­nuăm activitatea de cre­ditare conform ape­titului nostru de risc şi conform stan­dar­delor noastre de risc, fără să ne oprim. În fiecare mier­curi avem comitet de cre­dit şi sunt multe titluri pe agendă. Onorăm în conti­nuare solicitările clienţilor noş­tri“, a spus şeful BCR într-o teleconferinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO