Bănci și Asigurări

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: Ordonanta 50 nu ieftineste creditele

31.10.2010, 12:54 80

In editia din 31 octombrie a emisiunii "Dupa 20 de ani"invitatii lui Cristian Leonte au fost presedintele ANPC, ConstantinCerbulescu si presedintele Raiffeisen Bank, Steven vanGroningen.

Alaturi de moderatorul emisiunii si de jurnalistii CristianHostiuc (director editorial "Ziarul Financiar") si Claudiu Pandaru(redactor-sef "Gandul") acestia au dezbatut subiecte legate deOrdonanta 50 si efectele acesteia, dar si despre viitorulcreditarii in Romania.

"Ordonanta 50 nu ieftineste creditele", a precizat Steven vanGroningen, care a adaugat si ca pierderile inregistrate de bancivor fi semnificative. Presedintele Raiffeisen Bank a subliniatfaptul ca prevederile Ordonantei 50 nu sunt clare, iar din aceastacauza vor exista diferente mari, de la banca la banca.

Preşedintele Comisiei economice din Camera Deputaţilor,deputatul PSD Mihai Tudose, a declarat la începutul lunii octombriecă "ordonanţa priveşte transpunerea în legislaţia românească a uneidirective europene, care are ca scop transparenţa în creditare şinu micşorarea dobânzilor, aşa cum greşit a fost înţeles".

"Nu avem intentia sa facem modificari la Ordonanta ", a spuspresedintele ANPC, spre deosebire de presedintele Raiffeisen Bank,care a subliniat ca "Ordonanta va fi modificata sigur". Insa inopinia sa o problema reala o constituie si modul in care vor fiinformati cei 8 milioane de "platitori de credite", care vor fiafectati.

Steven van Groningen este de parere ca pentru clienti Ordonanata50 intervine in "cel mai prost moment", pentru ca Euriborul este lao valoare foarte mica, insa acesta va creste cu certitudine.Presedintele Raiffeisen are convingerea ca unul dintre efecteleOrdonantei 50 va fi si o crestere a dobanzilor la credite. Citiţimai mult despre ordonanta 50 pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO