Bănci și Asigurări

Top 10 cei mai mari asigurători din asigurări generale după despăgubirile plătite în 2023. Groupama conduce topul despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor generale în 2023, urmat de Allianz-Ţiriac şi Omniasig. Asigurătorii din zona asigurărilor generale au plătit despăgubiri de circa 6,3 mld. lei în 2023, cu 1% peste 2022

Top 10 cei mai mari asigurători din asigurări generale...

Autor: Mircea Nica

23.05.2024, 16:20 76

Deşi pe zona sigurărilor generale despăgubirile plătite au crescut foarte uşor, cu circa 1%, pe zona de asigurări de viaţă au scăzut cu peste 8% Dintre jucătorii prezenţi în clasamentul asigurătorilor după despăgubirile plătite, 6 din 10 au înregistrat creşteri ale sumelor plătite Sumele rămase în buzunarele asigurătorilor în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedării în reasigurare şi cheltuielilor administrative au crescut consistent.

Companiile de asigurări din zona asigurărilor generale au plătit anul trecut despăgubiri de 6,3 mld. lei, în creştere uşoară, cu doar 0,7%, faţă de anul 2022, rămânând cu aproape 9 mld. lei, bani pe care au trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedării în reasigurare şi cheltuielilor administrative, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei din 2023. Astfel, se observă că asigurătorii din zona asigurărilor generale au rămas cu 18% mai mulţi bani de gestionat în 2023 faţă de 2022.

În ceea ce priveşte principalii jucători în funcţie de valoarea despăgubirilor plătite în 2023 pe zona asigurărilor generale, Groupama conduce clasamentul celor 10 cei mai mari asigurători, cu o valoare a despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor generale de peste 1,6 mld. lei, în creştere cu 54% faţă de anul 2022. Groupama a rămas cu peste 2,4 mld. lei, bani cu care a trebuit să acopere rezervele tehnice, să cedeze în reasigurare şi să acopere cheltuielile administrative. Faţă de anul 2022, banii rămaşi după plata despă­gubirilor pe zona asigurărilor generale în cazul liderului pieţei asigurărilor au fost cu 29% mai mulţi în 2023 şi reprezintă circa 60% din volumul subscrierilor consemnat pe zona asigurărilor generale de către companie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri