Bănci și Asigurări

​Toţi cei implicaţi în scandalul manipulării acţiunilor Băncii Transilvania au fost achitaţi

​Toţi cei implicaţi în scandalul manipulării acţiunilor Băncii Transilvania au fost achitaţi

Autor: Andrei Chirileasa

04.07.2011, 11:04 1878

Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania (TLV), GeorgiosChristofourou, directorul general al Bank of Cyprus România, şicelelalte persoane puse sub acuzare de către procurorii Direcţieide Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) pentru manipularea pieţei de capital şiutilizarea de informaţii privilegiate în tranzacţiile realizate peBursă cu acţiunile TLV au fost achitaţi de TribunalulBucureşti.

"Încă de la început, întregul demers îndreptat împotriva mea afost o gravă eroare şi o mare nedreptate. Consider că, prindemararea acestui caz, s-a încercat afectarea vieţii, reputaţiei şicarierei mele. Am demonstrat în instanţă că acuzaţiile formulate aufost pure speculaţii, eu nefiind autorul - şi, implicit, nicibeneficiarul - tranzacţiilor de care am fost învinuit, tranzacţii,de altfel, absolut uzuale pe piaţa de capital", a declarat HoriaCiorcilă.

Ciorcilă a fost pus sub acuzare în iulie 2010 alături de fostulvicepreşedinte al Băncii Transilvania, Claudiu Silaghi, soţia şisoacra acestuia, doi bancheri ai diviziei locale a Bank of Cyprusşi doi brokeri de la BT Securities şi IFB Finwest, pentru o seriede tranzacţii derulate cu acţiunile TLV în 2009 înainte ca Bank ofCyprus să intre în acţionariatul BT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO