Bănci și Asigurări

Un pachet de 0,3% din Banca Transilvania si-a schimbat proprietarul

26.06.2001, 00:00 117



Un pachet de 0,3% din capitalul social al Bancii Transilvania a fost ieri schimbat pe piata de capital, in urma unei tranzactii speciale. Astfel, 1,1 milioane de actiuni Banca Transilvania au de ieri un alt proprietar.

Potrivit brokerilor, tranzactia s-a perfectat la un pret de 1.800 lei/actiune, sub cel din piata, iar valoarea totala a acestei tranzactii a insumat 1,98 miliarde de lei.

"Cred ca cine a vandut a avut nevoie de bani pentru ca alta explicatie nu prea exista. Acum toata lumea cauta sau urmareste aceste titluri. Sau poate a avut ceva informatii care acum nu sunt disponibile", a comentat un broker.

In paralel cu aceasta tranzactie speciala, pe piata regular, au mai fost jucate aproape 460.000 de actiuni Banca Transilvania, valoarea totala a tranzactiilor ridicandu-se aici la 848,4 milioane de lei.

Pe parcursul sedintei de tranzactioare de ieri pretul acestora titluri a oscilat in intervalul 1.840-1.860 lei/actiune. Fata de ziua precedenta Banca Transilvania a pierdut 1,1%, la inchiderea ultimele tranzactii facandu-se la 1.840 lei/actiune.

Cealalta banca cotata la Bursa de Valori Bucuresti - Banca Romana pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale - a mers ieri pe un trend usor ascendent, la inchidere pretul BRD fiind cu 1,2% mai mai mare decat la inchiderea precedenta.

Pentru aceasta actiune in piata s-au afisat ieri preturi de 15.900-16.400 lei/actiune, la inchidere utima tranzactie perfecandu-se la 16.400 lei.

"Desi BRD a intrat pe un trend ascendent, nu trebuie sa neglijam faptul ca la aceste preturi volumul actiunilor tranzactionate este destul de scazut. De exemplu, astazi (ieri-n.r) la 16.400 de lei s-au schimbat in jur de 200-250 de actiuni. Aproape mai nimic", a mai spus brokerul citat.

Pentru astazi brokerii spun acestea actiuni vor fi din nou in atentie, trendul urmat fiind stabil sau poate ascendent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels