Bănci și Asigurări

UniCredit continua planurile pe consumer finance

12.11.2008, 18:49 34

UniCredit Tiriac Bank are un nivel de lichiditate confortabil si capitalizare ridicata, afirma Stanislav Georgiev, directorul diviziei financiare a bancii. Acoperirea portofoliului de credite prin provizioane era la nivelul lunii septembrie de 2,1%, neschimbata fata de cel de la jumatatea anului curent, in timp ce raportul dintre costul anualizat al riscului si activele ponderate la risc a fost de 0,87 puncte procentuale.

"Nivelurile mari de crestere nu afecteaza eficienta, randamentul investitiei si tintele de risc. EVA (Economic Value Added - n.r.: valoare economica adaugata, care inglobeaza costul capitalului absorbit) si randamentul activelor ponderate la risc sunt principalii nostri indicatori de masurare a performantei", spune Georgiev.
Activele bancii au depasit la sfarsitul lunii septembrie pragul de 4,5 miliarde de euro (16,8 mld. lei), cresterea exprimata in lei fiind de 49% fata de sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut, respectiv cu 31% mai mult comparativ cu sfarsitul anului 2007.
Banca a inregistrat cresteri rapide ale creditarii mai ales pe segmentul clientilor companii: volumul creditelor corporatiste au crescut cu peste 50% fata de finalul anului trecut, iar volumul creditelor acordate pentru IMM-uri a fost mai mult decat dublu, avand si o baza de comparatie mai redusa in conditiile in care banca a inceput sa se concentreze de-abia din 2008 pe aceasta categorie de clienti.
In acelasi timp, volumul creditelor acordate clientilor persoane fizice a crescut cu peste 37% in primele noua luni ale acestui an, in contextul in care UniCredit Tiriac a inceput sa se orienteze spre retailul de masa. De altfel, desi piata creditului de consum s-a restrans puternic in ultima perioada din cauza cresterii dobanzilor, banca a infiintat recent o companie specializata in consumer finance printr-un joint venture cu UniCredit Consumer Finance din Milano, companie care urmeaza sa inceapa operatiunile in curand.
UniCredit Tiriac se bazeaza in buna masura pe finantarile de la banca-mama, soldul depozitelor inregistrand o crestere de 36% la sfarsitul trimestrului al treilea, dinamica fiind la jumatate fata de cea a creditelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO