Bănci și Asigurări

UniCredit speră să preia retailul RBS până în august

Acordul semnat ieri de Henk Paardekooper, preşedintele RBS România, şi Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank, prevede şi transferul a 100 de angajaţi de la retail şi private banking-ul RBS la UniCredit

Acordul semnat ieri de Henk Paardekooper, preşedintele RBS România, şi Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank, prevede şi transferul a 100 de angajaţi de la retail şi private banking-ul RBS la UniCredit

Autor: Razvan Voican

30.04.2013, 21:19 25

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au semnat ieri cu RBS România contractul de achiziţie a portofoliului de retail al britanicilor şi aşteaptă aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei, finalizarea tranzacţiei fiind estimată pentru luna august.

Acordul include şi segmentul de tip private banking, iar cele două părţi au agreat şi transferul angajaţilor RBS România care lucrau pe zona de retail şi private banking.

„Toţi clienţii RBS vor fi preluaţi de noi în exact aceleaşi condiţii contractuale şi nu avem emoţii în privinţa transferului clienţilor cu depozite şi al celor de private banking pentru că şi brandul nostru este puternic şi putem oferi cel puţin un standard de servicii similar“, a precizat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi country chairman al grupului UniCredit în România.

Practic, italienii preiau circa 80.000 de clienţi de retail standard, la care se adaugă 2.200 de la divizia Royal Pre­ferred Banking, ceea ce va aduce o creştere importantă a portofoliului de private banking al UniCredit.

Henk Paardekooper, preşedintele RBS România, spune că reputaţia UniCredit face ca transferul să fie o soluţie atractivă pentru clienţi, iar banca sa va urma strategia de concentrare pe serviciile pentru persoane juridice.

Preluarea retailului RBS reprezintă prima achiziţie de portofoliu realizată de UniCredit Ţiriac Bank de la înfiin­ţarea băncii în urmă cu aproape şase ani prin fuziunea dintre HVB Ţiriac şi UniCredit România.

Tranzacţia are loc la un an de când RBS a anunţat oficial că renunţă la piaţa locală de retail şi se concentrează pe corporate.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO