Bănci și Asigurări

Unita vrea sa fie lider de piata pana in 2007

15.09.2004, 00:00 8



Compania Unita si-a majorat capitalul social, la finele lunii iunie, cu 195,8 miliarde lei (4,8 milioane euro), de la 432,7 mld. lei la 628,5 mld. lei, prin aport in numerar al actionarului majoritar, compania austriaca Wiener Stadtische.



In cursul anului 2003, Unita a efectuat doua majorari de capital social, in valoare totala de 7 mil. euro, prima operatiune fiind efectuata in luna mai, in cuantum de 6 mil. euro.



"Prin aceasta ultima operatiune, actionarii au vrut ca Unita sa aiba cel mai mare capital social din industria asigurarilor. Compania se afla intr-un proces de crestere, care va continua si in urmatorii ani. Obiectivul managementului este pozitionarea Unita ca lider de piata pana in 2007. In prezent, detinem un loc nemeritat in industria de profil, infuzia de capital urmand sa sustina majorarea cotei de piata a societatii", a declarat Dan Odobescu, director general.



El a adaugat ca, probabil, o noua majorare de capital va fi efectuata si in cursul anului 2005.



La inceputul lunii aprilie, Odobescu a preluat functia de presedinte-director general al Unita, inlocuindu-l pe Daniel Stan.



In primele sase luni din 2004, compania a raportat venituri totale din prime subscrise in valoare de 827,2 mld. lei, rezultat care a plasat-o pe locul opt in ierarhia asiguratorilor autohtoni. Primele trei locuri sunt ocupate de Allianz-Tiriac, Asirom si Omniasig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO