Bănci și Asigurări

Vanzarile Asito Kapital sunt sustinute de grupul Lukoil

08.02.2006, 20:16 52

Societatea de asigurari Asito Kapital (fosta Lukoil Asito), parte a grupului petrolier rus Lukoil, a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 7 milioane de euro, in crestere cu 155% in euro fata de 2004, mare parte a politelor de asigurare fiind vandute in cadrul grupului.

Compania a obtinut anul trecut un profit dublu comparativ cu cel din anul anterior, de peste 381.000 de euro (1,38 milioane de lei). In 2004, Asito Kapital a obtinut un profit de circa 182.000 de euro (737.900 de lei).

Daunele platite de companie in cursul anului trecut se ridica la 992.000 de euro (aproape 3,6 milioane de lei).

Pentru acest an, Asito Kapital estimeaza subscrieri de circa 8 milioane de euro (28,8 mil. lei), adica o crestere de circa 14%, si un castig de peste 416.000 de euro (1,5 milioane de lei).

Saptamana trecuta, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) i-a retras companiei, la cerere, autorizatia de practicare a activitatii de asigurari de viata.

"Am aranjat astfel incat contractele de asigurare de viata sa expire la 31 decembrie 2005, deci nu avem ce portofoliu sa transferam unei alte societati, ca urmare a retragerii autorizatiei", spune Marcel Parciog, directorul general adjunct al Asito Kapital.

Compania are un capital social de peste 1,8 milioane de euro (6,5 milioane de lei), care va fi majorat in prima jumatate a acestui an cu circa 416.000 de euro (1,5 milioane de lei), pana la peste 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei). Majorarea va fi realizata pentru respecta normele CSA cu privire la capitalul minim al asiguratorilor.

La sfarsitul saptamanii trecute, CSA a retras autorizatiile de functionare companiilor ABG Insurance, Mediterranea Assicurazioni (Medas), Mondial Assurances, Omniasig Addenda si Nationala, pentru ca nu si-au majorat capitalul social conform normelor Comisiei.

Asito Kapital este controlata de Norcross Insurance Company Limited, societate inregistrata in Marea Britanie, care detine aproape 99% din titlurile asiguratorului.

Restul actiunilor apartin unor persoane fizice din Romania.

angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO