Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Revigorarea creditării retail va veni odată cu reducerea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, spre final de 2023 sau la început de 2024

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Vrem să creştem în continuare. Cu toţii suntem ambiţioşi. Şi nu ne propunem heirupuri. Istoria noastră a demonstrat că ne menţinem pe un făgaş ascendent, dar stabil, prudent, pe un făgaş sustenabil.  Am fost consecvenţi cu strategia noastră, nu am acţionat în faze în care să vrem să creştem foarte tare cota de piaţă.

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Vrem să creştem în continuare. Cu toţii suntem ambiţioşi. Şi nu ne propunem heirupuri. Istoria noastră a demonstrat că ne menţinem pe un făgaş ascendent, dar stabil, prudent, pe un făgaş sustenabil. Am fost consecvenţi cu strategia noastră, nu am acţionat în faze în care să vrem să creştem foarte tare cota de piaţă.

Autor: Claudia Medrega

08.08.2023, 18:30 1442

„Există o încetinire aşteptată a creditării, nu este nimic dramatic, atât la nivelul persoanelor fizice, cât şi la nivel de companii. Vedem o domolire a activităţii economice, dar fără să fie una dramatică“.

Revigorarea creditării retail va veni firesc, odată cu scăderea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, spre sfârşitul anului 2023 sau începutul anului 2024 urmând să asistăm la o redresare a situaţiei, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank.

„Cred că este un fenomen care va veni firesc, odată cu reducerea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, a veniturilor reale. Din 2023, începem să intrăm din nou pe un trend pozitiv. Eu personal cred că spre sfârşitul anului 2023 sau începutul anului 2024 vom asista la o revigorare a situaţiei“, a declarat şefa ING Bank la evenimentul ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat la finalul lunii iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO