Burse - Fonduri mutuale

12 companii anunţă în această săptămână rezultatele pe T1

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

06.05.2013, 18:09 941

BRD-SocGen este prima companie mare de pe bursă care publică astăzi rezultatele pe primul trimestru. Inves­titorii aşteaptă să vadă dacă situaţia băncii s-a îmbunătăţit în condiţiile în care banca a încheiat anul 2012 cu o pierdere de 332 milioane de lei.

Interesaţi de rezultatele băncii nu sunt doar acţionarii majoritari, grupul francez Société Générale, ci şi SIF-urile care deţin pachete minoritare de acţiuni la a doua cea mai mare bancă după active.

Vineri, 10 mai, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are programată pu­blicarea rezultatelor financiare. Primul trimestru nu a fost deloc uşor pentru BVB având în vedere că mai multe iniţiative de restructurare şi de modificarea a comisioanelor propuse de management au fost respinse de acţio­nari prin neprezentare la AGA.

În plus, pe 29 martie, directorul general Victor Cionga a fost demis de CA. Tot vineri, sunt programate rezultatele Broker Cluj, Compa, Oil Terminal şi Rompetrol Well Services.

Data de 10 mai este data ex-dividend pentru acţiunile Petrom. Astfel că joi, 9 mai, este ultima zi în care investitorii mai pot cumpăra acţiuni Petrom purtătoare de dividende.

Petrom distribuie un dividend de 0,028 lei/acţiune, suma totală plătită acţionarilor ridicându-se la 1,58 miliarde de lei. În 2012, Petrom a făcut un profit net de 3,75 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels