Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Oltchim îşi continuă rally-ul şi adaugă încă 10% la câştiguri

 Acţiunile Oltchim îşi continuă rally-ul şi adaugă încă 10% la câştiguri

Autor: Andrei Chirileasa

24.05.2011, 10:59 510

Acţiunile combinatului chimicOltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au crescut din nou cu aproape 15% îndeschiderea şedinţei de tranzacţionare, atingând un maxim de 0,83lei, după care s-au mai corectat, stabilizându-se în jurulnivelului de 0,8 lei, cu 10% peste cotaţia de închidere deluni.

La acest preţ, capitalizareaOltchim se ridică la 68 mil. euro, de peste patru ori mai maredecât la începutul anului, când compania era evaluată pe Bursă la16 mil. euro.

Creşterile de astăzi vin după ceşi ieri acţiunile Oltchim au câştigat 15% pe fondul unor tranzacţiisemnificative. Grupul german PCC a fost raportat cu achiziţia unuipachet de 3 milioane de acţiuni, reprezentând circa 0,86% dincapitalul companiei. Nemţii şi-au majorat astfel participaţia laaproape 14%, cât deţine şi fondul de investiţii britanic CarlsonVentures.

Acţionarul majoritar esteMinisterul Economiei, cu aproape 55% din acţiuni.

Creşteri semnificative au maiînregistrat în deschidere acţiunile Ves Sighişoara (VESY, 10%) şiOil Terminal Constanţa (OIL, 4%).

Indicele BET scădea însă cu 0,38%,din cauza corecţiei cu 2,4% a acţiunilor BRD, care crescuseră ieri,când toată piaţa a scăzut. Indicele BET-FI (care urmăreşte evoluţiaSIF-urilor şi a titlurilor FP), creştea cu 0,6%, după ce a pierdutieri aproape 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO