Eveniment

Guvernul nu va lichida Oltchim dacă privatizarea eşuează în 2011 - scrisoare FMI

Autor: Dinca Thomas

13.05.2011, 12:39 726

Guvernul a renunţat la intenţia de a lichida compania OltchimRâmnicu-Vâlcea (OLT) dacă privatizarea eşuează în acest an şi amenţinut doar calendarul prin care îşi propune să vândă acţiuniledeţinute la combinatul chimic până la sfârşitul anului, relevăscrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Documentul, convenit cu Fondul Monetar Internaţional în urmamisiunii de evaluare din aprilie-mai şi obţinut de Mediafax, relevăintenţia Guvernului de a vinde până la sfârşitul acestui anpachetul de acţiuni Oltchim rămas în proprietatea statului şi de aidentifica în următoarele luni o soluţie pentru datoriilecombinatului.

Este prevăzută astfel angajarea până la sfârşitul lunii iunie aunui consultant juridic pentru privatizarea companiei, a unei băncide investiţii pentru privatizare până la sfârşitul luniiseptembrie, precum şi finalizarea procedurilor de licitaţie până lasfârşitul acestui an.

Scrisoarea convenită cu FMI nu mai include însă şi variantalichidării companiei în cazul în care privatizarea eşuează în acestan.

Draftul scrisorii de intenţie cu FMI, datat 3 mai, prevedea căOltchim va fi trecută în lichidare dacă Guvernul nu reuşeşte săvândă până la sfârşitul acestui an pachetul majoritar de acţiuni pecare statul îl mai deţine la combinatul chimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO