Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Orange, liderul pieţei de telecom din România, în urcare cu 20% de la început de an. Avans cu 3,2% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de peste 30 mld. euro

Acţiunile Orange, liderul pieţei de telecom din...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2023, 07:30 480

Grupul francez Orange (simbol bursier ORAN), unul dintre cei mai importanţi jucători europeni din industriile IT&C, cu o capitalizare de 30,5 miliarde de euro, este pe plus cu 20% pe bursa de valori din Paris în 2023, arată datele MarketWatch.

Între timp, indicele de referinţă CAC 40 din Franţa s-a apreciat cu 11%. Prin contrast, indicele paneuropean Stoxx este pe plus cu 7% în aceeaşi perioadă, iar benchmarkul BET de la Bucureşti înregistrează un avans de 6,5%.

Anul trecut, Orange a avut venituri de 43,5 miliarde de euro, în creştere cu 0,6% faţă de rezultatul din 2021.

Veniturile operaţionale au cres­cut cu 2,3 miliarde de euro la 4,8 mi­liarde, în contextul în care divizia din România – unde compania este lider al pieţei de telecom, după ce a preluat foştii operatori Romtelecom şi Telekom Fix – a trecut printr-un complex proces de transformare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO