Burse - Fonduri mutuale

Albalact, 2,6 mil. euro in echipamente de ambalare

09.10.2006, 19:22 16

Compania Albalact din Alba-Iulia, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria lactatelor, va investi 2,6 milioane de euro pentru achizitionarea in leasing a unor utilaje si echipamente de ambalare, potrivit deciziei actionarilor companiei. Acestia au hotarat si extinderea liniei de credite bancare cu un milion de euro pentru continuarea investitiilor la a doua unitate de productie a companiei.
Albalact isi va dubla in acest an capacitatea de productie in urma unei investitii de peste 7 mil. euro intr-o noua fabrica situata in apropiere de Alba-Iulia.
Potrivit lui Raul Ciurtin, presedintele Albalact, finantarea acesteia se va realiza din fonduri Sapard, din surse proprii ale companiei, din credite bancare, dar si dintr-o majorare de capital social de 1,2 mil. euro. Fabrica va putea procesa zilnic 200.000 de litri de lapte, dublu fata de capacitatea de productie din prezent a societatii.
Actionarii Albalact au decis si inlocuirea administratorului unic cu un Consiliu de Administratie, compus din trei membri, respectiv Raul Ciurtin, presedintele firmei, Petre Ciurtin si Ioan Darzu, fostul administrator unic al Albalact.
Albalact a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 11,9 milioane de euro, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada din 2005.
In primul semestru, profitul Albalact a scazut de aproape trei ori, pana la 170.000 de euro (600.000 de lei), fata de 425.000 de euro in perioada ianuarie-iunie 2005. Scaderea profitului se datoreaza cresterii bugetelor de marketing, potrivit reprezentantilor companiei. In primele sase luni, Albalact a cheltuit aproape 600.000 de euro pentru promovarea marcilor Fulga si Zuzu, aceste cheltuieli reprezentand 5% din cifra de afaceri a companiei.
Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de peste 16,5 mil. euro, cu 38% mai mare fata de nivelul din anul anterior, si un profit in crestere cu 16%, la 825.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO